Hammerfest

Adrian Zahl tenner lys

Toril Slettner fra Lambertseter deler ut nattverd

Unn Margareth Pedersen spiller piano

Toril Martinsen velsigner Leo Rene Eriksen

En strålende helg i Hammerfest 26 - 28 september 2014

Verdens nordligste Tro og Lys - gruppe er endelig blitt en del av det store Tro og Lys - fellesskapet. For å bivåne denne sjeldne anledning dro Toril Sletner og Anne Kari Bjørndalen fra Tro og Lys – gruppa på Lambertseter, visekoordinator Helga Mosland Raen og Dag Theodor Husaas fra Lillesand - gruppen nordover. Vi ankom Alta fredag 26 september, og fikk en flott busstur til Hammerfest. Som de "søringer" vi er lot vi oss å begeistre både av reinsdyr på vidda og Nordlys i Hammerfest. Vi ble møtt av prost Arve Martinsen og hans kone Toril Ødegård Marthinsen. Gøy å møte en navnesøster, det er ikke så mange av dem.

Arve og Toril hadde flotte rom klare til oss. Deilig formiddagsmat var også klar og vi benket oss rundt et romslig spisebord. Program for oppholdet ble gjennomgått, og her var det gjort plass for biltur i og rundt Hammerfest. Vi fikk se en gammel by med mange nye hus siden alle husene fra før siste verdenskrig var brent ned og jevnet med jorden da tyskerne trakk seg tilbake.

Lørdagen ble satt av til sightseeing og rusletur i Hammerfest, planlegging av søndagen og besøk i Gjenreisingsmuseet, et sterkt ønske fra "søringene". I museet fikk vi se hvor store ødeleggelsene var, og vi fikk oppleve hvordan det var å leve i huler. Og vi så hva den store dugnadsånden i etterkant av krigen gjorde for landet vårt.

Hos undertegnede kom tårene frem. Selv om jeg bare var et barn da krigen sluttet, så sitter den i kroppen på meg.

Søndagen kom, og med den det vi egentlig kom for, nemlig å innlemme Hammerfestgruppen i Tro og Lys fellesskapet. Klokkene ringte til Gudstjeneste kl. 1200. Inngangsprosesjon med                 Tro og Lys – gruppen i Hammerfest og besøkende venner. Det var en flott og brokete forsamling. Noen satt i rullestol, andre brukte stokk, og atter andre vandret glade og smilende opp midtgangen.

Det ble hilsen fra en av lederne i Tro og Lys Norge. Gaver ble overrakt. Endelig var Hammerfest – gruppen med i det store internasjonale fellesskapet.

Undertegnede fikk være med å dele ut nattverd, og det var stort å gjøre dette blant så mange nye venner. Etter gudstjenesten var det kirkekaffe med bløtkake. Det var fest! Da kirkekaffen var slutt samlet Tro og Lys – gruppen seg oppe i koret og hadde sitt aller første møte som etablert gruppe. Flere gaver ble overrakt, og gleden var stor.

Etterpå dro søringene hjem til Arve og Toril. Noen tok seg en langtur opp i høyden, vi andre ble igjen hjemme og hygget oss. Den gode stemningen fra kirken satt igjen, og vi var enige om at vi hadde fått være med på noe stort.

Så ble det natt, og tidlig mandag morgen var det tid for avreise til Alta, og fly videre til Oslo.

Høyt oppe over skyene sitter vi og sender en takknemlig tanke til de vi har reist fra, særlig Arve og Toril som så gjestfritt åpnet sitt hjem for oss, og fikk oss til å føle oss både velkomne og hjemme.

Må Gud velsigne Tro og Lys Hammerfest og alle dem som er med på å gi utviklingshemmede et ansikt og et møtested de kan samles og delta uten å føle seg annerledes. I Tro og Lys – bevegelsen er alle like verdifulle og der er det vi og ikke de og oss.    Toril Slettner, Lambertseter Tro og Lys

Minneord om Therese Vanier - Jean Vaniers søster

I den engelske avisen The Telegraph står det følgende minneord om Therese Vanier. Hun arbeidet for l'Arche - og for Tro og Lys - bevegelsen.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/11097272/Therese-Vanier-obituary.html?fb

 

Bønn for fred i Syria

Marie - Helene Mathieu, en av grunnleggerne av Tro og Lys, møtte Roy Moussalli og Mirna Hayek i Libanon nylig. Hennes brev til Tro og Lys - gruppene (engelsk) fins nederst på denne siden.. Dansk oversettelse av brevet, se link under den engelske versjonen.

Roy Moussalli og Mirna Hayek er med i Tro og Lys i Syria og har vært ledere på ulike nivåer i mange år.

De ber om vår forbønn for situasjonen i Syria.

La oss be!
La oss be med Frans av Assisis fredsbønn:

Herre gjør meg til redskap for din fred!
La meg bringe kjærlighet der hatet rår.
La meg bringe forlatelse der urett er begått. La meg skape enighet der uenighet rår.
La meg bringe tro der tvilen rår.
La meg bringe sannhet der villfarelse rår.
La meg bringe lys der mørket ruger.
La meg bringe glede der bedrøvelse hersker!
Å Mester!
La meg ikke søke så meget å bli trøstet som det å trøste. Ikke så meget å bli forstått som det å forstå.
Ikke så meget å bli elsket som det å elske!
For det er gjennom at man gir at man får.
Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv. Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!
Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv!
Amen.

 

Dear Friends,  
During my trip to Lebanon with Corinne, I met Roy and Mirna and realised the magnitude and the importance of the suffering that Syria and Syrians know.  The moral, physical and psychological distress is intolerable. The Faith and Light communities cannot gather together anymore, but the members are trying their best to stand together in friendship and hope. Roy is focused on the refugee camps service and has mobilised a team most of whom have a responsibility in Faith and Light. When I asked him what support Faith and Light could bring, he told me: “Human wise, there is nothing left to do. We can only rely on prayer.”  We then thought about a prayer that could be said daily and would be proposed to all the Faith and Light communities in the world and to each of us. With all our love, we will also pray for the people of Iraq, Palestine and Israel, Ukraine, Nigeria and all the countries where war, conflict, tensions are rife, especially in thinking of Christians who are so terribly threatened. The prayer would be the one of Saint Francis of Assisi: "Lord, make me an instrument of Thy peace", either entirely or a paragraph, or just a sentence, for example: "Where there is injury, let me sow pardon". This call of love will touch the Heart of Jesus. Then, we can implore the Virgin Mary: “Our Lady of Peace, pray for us, pray for Syria, Palestine and Israel, Ukraine, Nigeria (...) pray for the world.”    
Marie-Hélène Mathieu

 

Dansk oversettelse av Simon Gough, se her

 

 

 

 

 

Kristin har giftet seg med sin Helge

Helge og Kristin

29 august giftet min datter Kristin seg med Helge Jensehaugen. Kristin var med på å starte Tro og Lys i Norge. Da hun var med på første møtet i Ski nye kirke var hun ca 10 dager gammel. Hun var med i Follogruppen i mange, mange år. En periode var hun også med i styringsgruppen for Follogruppen. Her ser dere Kristin og Helge under festen på Frognerseteren!

 

 

Hammerfest - gruppen

26.september drar Toril Sletner og Anne Kari Bjørndalen fra Lambertseter-gruppa, Dag Teodor Husaas fra Lillesand - gruppa til Hammerfest sammen med en av landslederne, Helga Mosland Raen fra Lillesand.

Søndag 28.9. blir det stor markeringsfest!

Gruppa i Hammerfest er den 2. Tro og Lys-gruppa presten Arve Martinsen er med på å sette i gang - Flekkefjord for 11 år siden  - og nå Hammerfest.

Helga Mosland Raen

Besøke andre grupper

Jeg har så lyst til å dele lørdag 30.8 - opplevelsen med dere. Da var vi nemlig 14 fra Tro og Lys Modum som var på besøk hos Lambertseter-gruppen.

Det var kontakter mellom noen av medlemmene da vi var på VADSTENA for ett år siden, som førte til at ønsket var kommet frem. Dermed kom det på høst-programmet for begge gruppene.

Vår avreise ble noe usikker i løpet av siste døgnet fordi jeg, som skulle være sjåfør, ble overrasket av feber og  dårlig form natt til fredag. Men jeg visste at en tur med Tro og Lys gir krefter og inspirasjon. Og det ga det. 

Vi ble herlig mottatt på Lambertseter, hvor det også var sykdomsforfall av flere. Men vi var vel 30 samlet. En fin gjeng.  Og Evy ledet RINGEN så flott, så tydelig, så inkluderende og med humor. Alle ble så trygge. Så det var mange kloke og herlige kommentarer fra veldig mange i de to gruppene. Vi var oppe i menighetssalen.

Gikk deretter i prosesjon inn i kirkerommet. De hadde flyttet alteret fra et kapell ned på golvet , lagt på den fine alter-duken med malte hender, og snudd på noen av benkene. Riktig godt og nært var det. Lambertseter har en fast liturgi, som ble ledet av menighetens sokneprest. Fordi flere gjenkjennbare elementer var med, tror jeg at de fleste opplevde seg inkludert. Det var en god opplevelse. Og Andre var med på å dele ut nattverden. (Andre var alltid i Øyvind sin tid med og velsignet. Jeg glemmer aldri da vi møtte Jean Vanier på kirkenes samling på Haugerud-sletta og vi satt i kantina for en mat-pause. Da gikk nemlig Andre rundt til hver av oss og velsignet oss. Uten et ord...

Deilig mat og kake til siste del/festen hvor vi kunne prate sammen, og hvor Evy tok samtale-steinene sine frem. Hilsenerer og takk vanket. TAKK TIL LAMBERTSETER FOR EN FLOTT DAG!!

Hilsen oss som kom til dere i 1999 for å læres opp. Vi hadde da hatt lørdagskafe i 3-4 år. Og hadde oppdaget Tro og Lys gjennom Vårt Land. Det var bare Follo-gruppen (fra år 1990) og dere som eksisterte.

Og siste helgen denne måneden godkjennes Hammerfest-gruppen som gruppe nr. 10. Toril Sletner og Anne Kari Bjørndalen fra Lamberseter, Dag Theodor fra Lillesand og en av våre landsledere, Helga, flyr nordover. God tur! Dere kan glede dere til å møte gruppen der langt, langt mot nord.

Britt Dahl fra Modum - gruppen

Therese Vanier er død

Therese Vanier, Jean Vaniers søster, døde i går mandag 16 juni 2014 i sitt hjem i London. Hun var utdannet lege og var gjennom mange år engasjert både i Arken (l'Arche) og Tro og Lys. Hun har startet flere l' Arche - hus i England. Hun har hatt lederansvar både i Arken - og Tro og Lys - bevegelsen.Hun besøkte mange ganger Mariahuset i Oslo i den perioden hun hadde lederansvar i   l ' Arche - bevegelsen. Hun har skrevet flere bøker og var spesielt opptatt av økumenikk. Jeg besøkte henne i London for ca 10 år siden. Da sa hun blant annet: Aslaug, Tro og Lys er nok. Det er for mye å engasjere seg både i l'Arche og Tro og Lys. Hun hadde selv erfart dette på kroppen. Jeg er dypt takknemlig for alt Therese Vanier har gitt meg, Arken og Tro og Lys.

Peace to you, dear Therese!

 

Gøran Degen - en kjær prest i Tro og Lys har forlatt oss

Berit Keszei, koordinator for provinsen Skandinavia og Estland, har skrevet følgende om ham:

Den 27 april 2014 gick fader Göran Degen plötsligt bort och informationen om hans bortgång kom verkligen som en chock för oss alla.  Det är så svårt att tro och greppa. Han var alltid så pigg och glad och verkade inte alls sjuk på något sätt.

Hans entusiasm och initiativrikedom har gett oss många ideér till verksamhet i våra grupper och på våra läger. Hans predikningar har lockat till skratt och eftertanke.

  Göran var Tro och Ljuspräst i  mer än 30 år. Han har deltagit mycket på våra möten, på senare år i gruppen i Uppsala, tidigare i Göteborgsgruppen under många år, och även i Stockholmsgruppen när han bodde där.

Han har varit en av prästerna på Tro och Ljus sommarläger på olika platser i Sverige. Dessa läger har vi varje år och Göran har alltid varit med oss. Göran har också varit med oss på olika resor med Tro och Ljus, bl. a i Frankrike och Spanien.

Han var en underbar präst för våra handikappade vänner som älskade honom mycket varmt. Jag kommer ihåg när Göran deltog på ett internationellt ledarmöte på Johannesgården och hur han spelade teater där han var utklädd till det förlorade fåret. Han fastnade i en buske med filten som han hade på sig, och han bräkte verkligen som det förlorade lammet, innan vi kunde hjälpa honom loss. Jag minns också de mest underbara predikningar på våra läger, där Göran verkligen bjöd på sig själv och gjorde saker som fick oss alla att förstå meningen med det han ville framföra, genom hans sätt att spela teater och illustrera. Han sjöng och spelade gärna med oss.

Han kunde också föra allvarliga samtal med föräldrarna och jag tror att han förstod mycket av deras svårigheter. Vi hade en gemensam beundran för dessa föräldrar med handikappade barn, för deras tålmodighet och kärlek till sina barn. Föräldrar som hela livet har en tung börda att bära, men också får en obegränsad kärlek tillbaka från barnen.

Han kunde prata med de handikappade, ge dem kärlek och förståelse och såg alltid till att alla var med i vad vi än gjorde. Han skulle ha varit med på en reträtt med Jean Vanier (grundaren för Tro och Ljus) nu i maj, som äger rum i Frankrike.

  Fader Göran har också varit involverad i Tro och Gemenskapsreträtterna och har varit reträttledare för oss där. Tro och Gemenskap är en reträttverksamhet för förståndshandikappade, deras familjer och vänner. Vi hade börjat planera för att ha denna reträtt i Sverige nästa år. Annars alternerar vi mellan de olika nordiska länderna.

  Fader Göran var en underbar människa, präst och vän och vi kommer att sakna honom mycket. Det finns så många minnen och nästan alla är med en glimt i ögat och med stor värme.

 

 

Nytt fra Kongsvingergruppen

Trygve Meldalen, ny leder for Kongsvingergruppen

Tro og Lys Kongsvinger ble startet i 2008. Arne Ugedal, som var med å starte gruppen, har vært leder i alle disse årene. I februar 2014 hadde gruppen vår besøk av våre to ledere i Tro og Lys Norge, Helga Mosland Raen og Birgitt Aarrestad. På denne samlingen ble Trygve Meldalen valgt til leder i gruppa vår. Arne fortsetter å være med i styringsgruppa.

Vi har samlingene våre i Kongsvinger Metodistkirke. Der er det god plass, akkurat passe til oss, med en stor stue rett ved siden av kirkerommet. Vi har samlinger en fredag i måneden, kl. 1700 - 1930. Vi møtes på den tiden som man vanligvis spiser middag – derfor starter vi samlingene våre med en enkel varmrett. Vi har god tid når vi spiser. Etter maten er det en
rydde-røyke-forberedelse-til-gudstjeneste-pause. Mange deltar på det som skjer under gudstjenesten. Prosesjon, tenne lys, deling, lede sanger, nattverd, spille gitar, og andre spontane innsalg. Kalina er vår trofaste og dyktige pianist. Vi har kjøpt to trommer som vi øver oss på å bruke. Vi er sjelden færre en femten deltakere, noen ganger cirka tyve.

 

Floby-gruppen i Sverige er blitt vår bønnekontakt. Det setter vi stor pris på.

 

Hvis noen ønsker å ta kontakt kan de henvende seg til:
Trygve Meldalen, trygve.meldalen@kongsvinger.kirken.no eller mobiltelefon 48143125.
Arne Ugedal, arnellgedal@gmail.com eller mobiltelefon 41278137.

 

Glimt fra Konsvingergruppen

Birgitt Aarrestad og Helga Mosland Raen på besøk

Biskop Stein Reinertsen – ny «Tro og Lys-biskop»

 

Laila Riksåsen Dahl, Tunsberg-biskopen, har vært biskopen vår siden høsten 2006. Gudrun Klingsheim takket henne på avskjedsrunden hennes nå i vår for alt hun har betydd for Tro og Lys denne tida.

Like over påske var Birgitt Aarrestad og Helga Mosland Raen på samtalemøte med vår nye biskop, Stein Reinertsen.  Stein fortalte at han var oppvokst i Lambertseter og kjente til Tro og Lys-gruppa derfra.  Nå er han biskop i Agder og Telemark. Han har alt vært sammen med Tro og Lys-venner fra Flekkefjord og Lillesand i ulike sammenheng. Han er også oppdatert og engasjert omkring gruppa i Bø.

Et forslag til en Samarbeidsavtale var utgangspunktet for samtalen vår. Den var bygget på notater fra tidligere. Biskopen skal være vår talsmannen i naturlige sammenheng, og ha/ta kontakt med grupper/ledere der anledningen byr seg. Vi ønsker han med på Sommersamlinger.  - Biskop Stein har alt notert seg neste års Sommersamling. Han blir med på søndagsgudstjenesten og på «Gudstjenestelig verksted» - på Birkeland.

Siden Laila Riksaasen Dahls ettermann er så ung, - avtalte vi at Biskop Stein sitter på åremål, - 8 år. Dermed nyter flere grupper rundt i landet å ha Tro og Lys-biskopen litt nær seg.

Hvert år har visekoordinatorene et møte med biskopen, - noe han synes var svært viktig, - selv om han igjennom året blir «matet» med info via oss og hjemmesida.

VI ØNSKER BISKOP STEIN HJERTELIG VELKOMMEN I VÅRE SAMMENHENGER!

Video om Down syndrom

 

Se denne vakre videoen om mennesker med Down syndrom

Jean Vanier på det internasjonale møtet for Tro og Lys 2014

Jean Vanier

Lytt og se!

Rolf Gundhus til minne

Rolf Gundhus 1951 - 2013

Vi er mange som savner inderlig vår gode venn, Rolf Gundhus. Han ble 61 år, og døde 20 mai i år. Begravelsen fant sted i en fullsatt Heggen kirke. På minnesamværet på Betlehem etterpå var vi ca 130 personer.

Rolf var slik at vi merket det når han var tilstede, selv om han ikke sa stort. Vi savnet ham når han ikke var der.

Rolf med munnspillet er kjent i Modum og andre mange steder i Norges land. Vi savner den utstrakte hånden, replikkene og all musikken. Den alvorlige gledessprederen er bort.

Rolf var med da vi startet SMK Viking i 1992. Han var med da vi startet Tro og Lys i 1996. Og trofast var han til det siste. Rundt kisten i Heggen kirke stod SMK Viking og sang "Gje meg handa di ven, når det kveldar". Ringen kunne ha vært kjempestor om vi hadde fått bli med alle vi som var så glad i Rolf.

Hilsen mange gode venner

Minneord i Vårt Land 09.12.2013

Karmelittbror Wilfrid Stinissen er død

Wilfrid Stinissen døde lørdag 30.11.2013 i sitt kloster i Norraby i Skåne i Sverige. Han har vært en viktig inspirator og støtte for mange i Tro og Lys, inkludert meg selv. Han ble 86 år gammel.

Han vil bli dypt savnet av mennesker i ulike kirkesamfunn og av mennesker uten noen synlig kirketilhørighet.

Du kan lese mer om ham på denne bloggen og  i svenske Dagen, og på svenske katolske kirkens hjemmeside: http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/2/1/

Lytt til foredrag av Wilfrid Stinissenom Enhet i Den Hellige Ånd
Se også tekst om advent: http://www.trooglys.com/264375056

Aslaug Espe

Besøk til Ål - gruppen 25 - 26 november 2013

Den første familien i Tro og Lys: Camille, Gerhard og deres to sønner, Thaddee og Luic, som begge har en funksjonshemning.
Birgitt Aarrestad har laget dukkene.

Birgitt Aarrestad har besøkt Tro og Lys - gruppen i Ål. Hun har skrevet litt om sitt besøk:

En liten rapport fra mitt besøk i Ål. Jeg reiste med tog på mandag den 25. november og hjem igjen neste dag. På stasjonen ble jeg møtt av leder Liv Kjellfrid Stølen. Vi drog til Kirkestua for å forberede møtet om ettermiddagen. En gruppe på ca. 15 personer kom til samlingen. Det ble en hyggelig samling. Vi satt i en sirkel og sang og noen kom med en hilsen. En liten fugl ble sendt rundt. Når en fikk fuglen, presenterte vedkommende sidemannen og ønsket velkommen. Alle fortalte litt om noe som hadde hendt siden sist. Så fikk jeg ordet og viste mitt lille dukketeaterteater, noe de tok godt imot. Flere sa at de ikke hadde hørt historia om hvordan Tro og Lys ble til før. De syntes det var sterkt både å se og å høre om den lille familien som ikke ble tatt i mot i kirken og i Lourdes, og som fikk så mange såre opplevelser. 
Så ble det tid for mat rundt et felles langbord. Der ble det også feiret og sunget for de som hadde hatt fødselsdag siden sist. Maten smakte godt og praten rundt bordet var trivelig.

Så gikk turen til kirka like ved. Der var det samling ved alteret hvor stoler var satt fram i en halvsirkel. Heidi Pleijel (Anne-Mette Pleijel Johnssons søster) spilte nydelig på fløyte til inngang. Videre var det allsang og en forenklet trosbekjennelse ble lest. Den som ville kunne tenne et lys i lysgloben, og så ble det lest noen bønner. Ny sang før en leder delte noen tanker rundt julefeiringa. Til slutt leste alle Fadervår og Velsignelsen og gikk stille ut av kirka til Heidi sitt fløytespill. 

Birgitt Aarrestad

Ordføreren I Lillesand, Arne Thomassen, bød på både marsipankake og konfekt. Her er Kristin Maria sammen med fylkesmann Øystein Djupedal

Kristin Maria, Øystein Djupedal og Arne Thomassen, ordfører i Lillesand

Kongens fortjenestemedalje i sølv til Kristin Maria Kjøstvedt!

Stor dag i Lillesand Tro og Lys 10 november 2013

Ordfører i Lillesand Arne Thomassen, Kristin Maria Kjøstvedt og fylkesmann Øystein Djeupedal.

Søndag 10. november fikk Tro og Lysgruppa i Lillesand høyst uventet besøk.
Mens bønnelyset ble sendt rundt i ringen, tok det i entrédøra. Møteleder
Jan Thorvald gikk for å se hvem det kunne være og kom aldeles forvirret
tilbake, ba oss straks gå til bords og ta imot gjester. Like forvirret
som ham fikk vi såvidt satt oss før fylkesmann i Aust-Agder, Øystein
Djupedal, troppet inn sammen med Lillesands ordfører Arne Thomassen og
en hale av journalister og fotograf. Fylkesmannen gikk rett på sak og
fortalte han kom i kongens ærend. Han kom for å dele ut Kongens
fortjenestemedalje i sølv til Kristin Maria Kjøstvedt for enestående
innsats i frivillighetsarbeid i Lillesand kommune: for barn i kirkens
trosopplæringsprosjekt, for  utviklingshemmede, deres familier og
venner, for demente og deres pårørende, for Norsk misjonsselskap med
årvisse basarer og julemesser, for de gamle på Høvågheimen der hun er
aktivitør. Djupedal holdt en svært velforberedt tale for en forskrekket
Kristin Maria og avsluttet med invitasjon til slottet der Kong Harald og
Dronning Sonja vil ta imot henne. Ordføreren bød på både marsipankake og
konfekt. Tårene trillet på mange av oss og jubelen stod i taket! En stor
glede og ære at fylkesmann og ordfører valgte å dele ut medaljen på
Tro og Lys-samlingen! Senere på kvelden ble Kristin Maria også hedret av
ordføreren på kommunens kulturfest.

 Barbro Raen Thomassen, Lillesand - gruppa

Årsfest i Modumgruppa lørdag 09.11.2013

Lørdag den 9.11.2013 var jeg på besøk i Modum Tro og Lys. Der var det invitert til stor årlig fest, musisk aften. Over 40 inviterte gjester ankom i sin fineste stas og med hatt. Bordet var nydelig dekket med blomster, bordkort og hvite duker. Alle ble bedt om å møte i et rom ved siden av hvor eventyret om pannekaka ble levende fortalt. Der ble jeg presentert som en av visekoordinatorene for Norge og fikk æren av å gå først i prosesjonen bak spillemannen inn til bordene. Ved bordene ble de andre gjestene presenterte.
Det ble servert deilig gryte med ris og salat etterfulgt av bløtkake og kaffe/brus. Ved bordene ble det arrangert et par musikkonkurranser. Stemningen var stor og praten gikk lystig.
Jeg fikk ordet til slutt hvor jeg fortalte om at Helga Mosland og jeg var i Gøteborg i oktober på vårt første styremøte, litt om 40-årsjubileet for Tro og Lys og om feiring, markeringer og valfarter som ble arrangert i forbindelse med jubileet rundt om i verden. Tro og Lys er viktig for oss som fellesskap. Hver enkelt av oss er skapt unike og betyr noe helt spesielt i dette fellesskapet.

Til slutt var det en samling i kirkerommet. Det var vakkert pyntet med levende lys og ordet TAKK lå med store bokstaver i papir på gulvet ved alteret. Det ble fokusert på takknemlighet. Sanger og bønner og en liten tale, omhandlet dette. De som ville, kunne komme fram og tenne et te-lys, sette de på bokstavene og si fram en bønn. Til slutt fikk alle et «gripekors» (et lite trekors med runde former til å holde i en hånd). Takk for  en vakker og verdig samling. Flere av de psykisk utviklingshemmede deltok aktivt og alt foregikk med verdighet og ro. Nydelig.  Birgitt Aarrestad , visekoordinator

Hver enkelt av oss er skapt unike og betyr noe helt spesielt i dette fellesskapet.

De hadde fest-program. Birgit Aarrestad, visekoordinator for Norge kom på besøk. Det ble sang og musikk!

Bordet var nydelig dekket med blomster, bordkort og hvite duker.

Alle fikk et «gripekors» (et lite trekors med runde former til å holde i hånden)

Til slutt var det en samling i kirkerommet.

Flekkefjordgruppa feiret 10 års - jubileum 2013

Onsdag ettermiddag, 30.oktober, var det fest i Flekkefjord! Tro og Lys-gruppa feiret med Bispevisitas-gudstjeneste og bedehusfest.
Biskop Stein Reinertsen var prest i Farsund da Arve Marthinsen starta opp gruppa i Flekkefjord. Biskopen kjente godt til Tro og Lys-gruppa i Flekkefjord. Han talte om den fortapte sønn, og minnet oss om hvor viktig det er at vi bryr oss om hverandre!
Det var flott å se så mange aktive i kirka - i prosesjonen og med tekstlesing og forbønn.
Etter gudstjenesten gikk vi for å fortsette med fest på bedehuset. Masse folk og koselig stemning. Sang, tøyseinnslag, og  gotteri i lange baner og Diplom til alle.
Siden det var en 10-åring som hadde bursdag, synes ledergruppa  at det passet med pølser! Og på toppen av det hele hadde Agathe Lilledrange bakt 2 flotte kaker!
Arve Martinsen, som starta gruppa for 10 år siden, hadde sendt hilsen fra Hammerfest. 
I Hammerfest har de starta Tro og Lys-gruppe. Vi vokser!
Jeg kom på besøk som visekoordinator og satte veldig pris på å treffe gamle kjente fra Sommersamlinger både fra Kvitsund og Gjennestad. Det ble takk for sist til både Hilde, Signe, Astrid, Borghild, Laila og Gunhild!
Birgitt Aarrestad og jeg, som vise-koordinatorer for Norge, har just vært i Gøteborg sammen med de andre lederne i Sverige, Danmark og Estland (Nordlys-provinsen). Jeg hilste derfra, og fra Birgitt og meg, og også fra gruppa jeg selv tilhører i Lillesand. Barbro Raen Thomassen, lederen vår, sendte et kort fra oss - en hilsen til noen en ønska å gjøre glad!  Og DET ønsker vi dere alle. Mange gode og glade år videre i gruppa.

Helga Mosland


 

Kongsvingergruppa, Britt Dahl og Aslaug Espe på besøk

Avslutning i Metodistkirken med sang og velsignelse

Organist Kalina (opprinnelig fra Bulgaria) er alltid med på Tro og Lys - samlingene og har sans for rytmer!

Provinsmøte i Vadstena, Sverige, august 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Provinsmøte, Vadstena, Sverige, 2013

Det nye provinsteamet: Kirsten Jørgensen (Danmark), Birgitt Aarrestad (Norge), Berit Keszei (provinskoordinator), Elve Bender(Estland) og Helga Mosland (Norge)

Fotoalbum fra ulike steder i verden